Три от звездите на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов, Александър Донски и Александър Лазаров излязоха с емоционални публикации в социалните мрежи след битката с Казахстан, загубена с 1-3 в София.

Вижте какво написа първата ракета на отбора ни Димитър Кузманов:

"Не знам от къде да започна. Може би оттам, че този отбор заслужаваше този мач, може би оттам, че този отбор мина през много лични и професионални изпитания, може би оттам, че този отбор написа история, може би, че този отбор опроверга критиците, а може би трябва да започна оттам, че този отбор никога не се предаде!", започна пловдивчанинът и благодари на всички за подкрепата.

"Като лидер на този отбор, искам да изкажа огромна благодарност към моите съотборници, треньори, към доктора и физиотерапевтите. На моето семейство и приятели. Не на последно място към всички, които изпълниха до краен предел централния корт и не спряха да ни подкрепят! На всички деца, които дойдоха - вие осмисляте всичко! В живота, както и в спорта, падаш, ставаш и продължаваш, защото накрая побеждава само този, който никога не се отказва!", написа още Кузманов.

Той отговори и на хората, които са провокирали и злорадствали срещу тима.

"Много хора опитаха да заличат постигнатото, много хора не спряха да провокират и да злорадстват против нас, опитаха и да ни разединят . . . благодаря и на вас, защото тази ваша злоба ни сплоти още повече!", завърши тенисистът.

Публикация направи и Алекс Донски, който заедно с Александър Донски постигнаха единствената победа в двубоя с Казахстан.

"Винаги е голяма привилегия да играя за страната си. Тази седмица беше изпълнена с много емоции и ще остане като един от акцентите ми в кариерата ми досега. Въпреки че в крайна сметка не спечелихме, гордея се, че съм част от такъв страхотен отбор. Искам да посветя победата си както на моя агент Ивайло Крачунов, така и на дядо ми Михаил Донски, който знам, че гледа отгоре. С пожелание за здраве и сили на всички българи", написа Донски.

По-рано Александър Лазаров също се включи в социалните мрежи и заяви, че иска неговата история да бъде пример за всички, които минават през трудни периоди, а също така и да знаят, че най-силното нещо на този свят е волята.

"Наслушах се на много неща последните месеци... Задаваха се въпроси защо съм в отбора, след като съм контузен. Дали съм на "заплата по милост" и на какво се надявам само четири месеца след контузията. Единствените, които повярваха в мен бяха момчетата от отбора, Киро, Вальо, Доктора и Галин Рангелов. Обръщам се неслучайно така към тези хора, защото за мен те са едно голямо семейство, с което съм преживял едни от най-хубавите си моменти като тенисист. Бяхме в серия от три поредни победи заедно, минахме през страшно много и въпреки че загубихме срещу Казахстан, аз се гордея с хората, в които се превърнахме", написа тенисистът.

"Победата ми беше важна и супер емоционална, но най-хубавото нещо, което видях бяха децата, които дойдоха да ни гледат и подкрепят. Искам моята история в последните месеци да бъде пример за всички, които минават през трудни периоди и искам всички да знаят, че най-силното нещо на този свят е волята. Човек има ли воля може да постигне всичко. Благодаря на всички, които дойдоха този уикенд да ни гледат и се надявам да се видим скоро. Най-доброто тепърва предстои!", добави Лазаров в профила си в Инстаграм.