Организаторите на Australian Open обявиха програмата за първия ден от 1/8-финалите на турнира в Мелбърн. Новината вълнува цяла България, тъй като разбрахме кога ще се проведе мача между Григор Димитров и Доминик Тийм.

Двубоят между Гришо и австриеца е трети от програмата на „Род Лейвър Арина“ и ще започне най-рано в 6:00 часа българско време. Преди това на корта ще се проведат два двубоя от програмата при жените. Първо Гарбине Мугуруса (Испания) ще играе срещу японката Наоми Осака, а след това Арина Сабаленка от Беларус ще се изправи срещу Серина Уилямс (САЩ).

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Както е известно, Димитров има общо пет мача срещу Тийм, като в общия баланс води с 3:2. Последните две срещи завършиха с успех за хасковлията, който през 2019 г. на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж спечели в два сета, а през 2017 г. се наложи в три части на АТР финалите в Лондон.

Григор има победа и на австралийска територия срещу настоящия №3 в световната ранглиста. Това стана на четвъртфиналите в Бризрейн в началото на 2017 г., когато хасковлията бие в три сета. Успехите на Тийм са записани в Акапулко през 2016 г. в две части и в Мадрид през 2017 г. в три сета.