Световният №1 в мъжки тенис Яник Синер предприе крайни мерки и уволни виновниците, заради които попадна в центъра на огромен допинг скандал. Както е известно, италианецът не беше наказан, въпреки че има две положителни проби за употреба на забранения препарат клостебол.

От щаба на Синер обявиха, че препаратът е попаднал в тялото на тенисиста чрез масаж от физиотерапевта Джакомо Нарди, който преди това третирал порезна рана на пръста си със спрей, закупен без рецепта. Нарди пък получава спрея от треньора Умберто Ферара.

"Налди и Ферара бяха огромна част от моята кариера. Свършихме невероятна работа, донесохме много успехи и бяхме страхотен екип. Сега, поради тези грешки, не се чувствам толкова уверен, за да продължа работата си с тях. През последните месеци се борих много. Чаках резултатите от пробите. Единственото нещо, от което се нуждая в момента, е чист въздух", каза Синер на пресконференция преди стартиращия утре US Open.

Италианецът многократно заяви, че е невинен и е успял да продължи да играе, защото екипът му бързо е идентифицирал източника на забраненото вещество.

"Причината, поради която можех да играя, беше, че знаехме къде е било веществото и как е попаднало в тялото ми. Това е много важно, защото уведомихме съответните органи и те го разбраха веднага. Всеки, който даде положителен тест, трябва да премине през същия процес. Няма пряк път, няма различно отношение... Разбирам разочарованието на другите тенисисти", каза още световният №1.