Световният №1 Яник Синер излезе за първи път на корта след разразилия се допинг скандал около него, и успя да спечели след зрелищен обрат. 23-годишният италианец се изправи срещу намиращия се на 140-ото място в ранглистата Макензи Макдоналд от САЩ и го победи след 2:6, 6:2, 6:1, 6:2.

В началото Синер изненадващо бе надигран и позволи на съперника да вземе първия сет, след което реагира като ужилен, вдигна оборотите и не допусна да се случи сензация. 

Световният №1 бе неузнаваем в първия сет и набързо го загуби с 2:6, правейки грешка след грешка. Но с началото на втория нещата постепенно се нормализираха в играта на Синер - италианецът спечели частта с 6:2, след което доминираше и в другите два сета, давайки само три гейма на американеца - 6:1, 6:2. Срещата продължи 2 часа и 26 минути игра.

Следващият съперник на италианеца е друг представител на домакините - Алекс Микелсен.

Припомняме, че въпреки дадена през месец март положителна допинг проба, Синер бе оправдан от Световната антидопингова агенция, а през целия този период на изясняване на обстоятелствата, правата му не бяха спрени от Международната тенис асоциация.

Появилите се преди седмица разкрития по скандала разтресоха света на тениса, навлякоха и гнева срещу италианеца на доста от колегите му.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ - ТУК
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ US OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ - ТУК