Българската лекоатлетка Инна Ефтимовa не успя да премине сериите на 100 метра на Олимпиадата в Токио. Тя зае шесто място с 11,46 секунди, което се оказа недостатъчно. Най-бърза бе световната шампионка от Доха и двукратна олимпийска шампионка Шели-Ан Фрейзър Прайс (Ямайка), която спря хронометрите на 10,84 сек. Втора остана Айла Дел Понте с нов национален рекорд на Швейцария от 10,91 сек.

Инна Ефтимова участва на трета Олимпиада след Пекин и Лондон. Сега й предстои участие на 200 метра гладко бягане, в което ще се включи и Ивет Лалова.

"Чувствам се страхотно, изживяването е прекрасно. Много съм щастлива, че съм тук и бягам с най-добрите в света. Мисля, че спокойно можех да бягам малко по-добре - около 11.30, но дори и с такъв резултат нямах шанс да продължа по-напред", каза пред БНТ Инна Ефтимова. 

"Доволна съм от това, което направих. Това беше моята цел – да съм тук. Направих много стартове през сезона, с което реално извоювах позицията си на Олимпиадата. Може би това ми донесе и малко умора, но не искам да се оправдавам. Оттук нататък гледам напред към 200 метра, надявам се и там да направя едно хубаво бягане”, добави Ефтимова.