Стойка Кръстева ще спечели минимум бронзов медал от Олимпийските игри в Токио, след като победи втората в категория до 51 кг. Юан Чанг от Китай с 4:1 съдийски гласа. Кръстева доминираше изцяло над своята съперничка и заслужено се класира за полуфиналите. Всички съдии присъдиха в полза на българката, с изключение на рефера от Уганда, който изненадващо всяка част посочваше за победител Чанг.

И двете момичета, които са с обратен гард, започнаха активно. В първия рунд имаше няколко размени на удари, а Кръстева успя да вкара кроше и десен прав, които разклатиха китайката. Чанг направи два непозволени удара, след като усети, че рунда не се развива добре за нея.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Кръстева вкара и ъперкът, с който узакони надмощието си в първата част. Китайката вдига победоносно ръка след първия гонг, но съдиите присъдиха заслужено рунда за българката с 4:1 гласа.

Кръстева започна с дясно и ляво кроше в главата на Чанг още в първите секунди на втория рунд. Последва нова мощна атака и поредица от удари, които разклатиха сериозно китайката. Напълно очаквано и втория рунд беше присъден в полза на Кръстева, отново с 4:1 гласа. 

В последния рунд продължи доминацията си. Китайката се нуждаеше от нокаут, за да продължи напред. Кръстева пък дори си позволи да свали гарда, усещайки превъзходството си. В крайна сметка заслужено съдията вдигна ръката на родната боксьорка и тя се класира за полуфиналите. 

На полуфиналите Стойка Кръстева ще се бие срещу японката Цукими Накими, която по-рано с пълно съдийско единодушие победи Ингрид Лорена Валенсия Виктория. 

Мачът между българката боксьорка и Накими ще бъде на 4 август (сряда) от 8:15 часа българско време.