Треньорът на Царско село Любослав Пенев бе доволен след победата с 2:0 над Септември (София), която остави тима му в елитната efbet Лига. Той разкри, че капитанът Георги Минчев преминава в Локомотив (Пловдив).

"Ние си го направихме сложно, за да стигнем до този мач. По този начин трябваше да играем в последните три мача например. Равностоен мач. Днес трябваше с 2:0 да се оттеглим на почивката, през второто полувреме малко пуснахме инициативата. Накрая вкарахме втори гол, в крайна сметка целта е постигната. Умора има - психическа, физическа. И за двата отбора, отчитаме го. Едните се борят да влязат, другите да не изпаднат. Поздравявам футболистите, така трябва да се играе всеки мач“, коментира наставникът на „царете“.

„Пак казвам, че ние си направихме трудни нещата, но вече няма значение. Никой не иска да губи, нормално е да има нерви, нормално и разбираемо е. Не е лесно за месец-два да се променят нещата. Аз имам начин и стил на работа, това е колективен спорт, елементите са много. Доволен съм от момчетата, разбраха за какво става въпрос. Ще се разделим с едни, ще дойдат други, при всички отбори се случва тази промяна. Не мога да кажа колко големи ще са промените, не мога", добави Пенев след победата.

"Дали Гошо Минчев е подписал с Локо Пловдив? Да, знам го това нещо. Пожелавам му успех. Това го знам и го коментирам. Успех! Каквото трябва, направил го е за Царско село. Успех, и така. Ние продължаваме да се развиваме", каза бившият национален селекционер.

Класирането в efbet Лига

efbet Лига - сезон 2019/2020