Царско село спечели с 2:0 учебна игра, която проведе срещу един от челниците в Югозападната трета лига - ФК Кюстендил. Головете за „царете“ реализираха привлеченият от Септември (София) Димитър Костадинов в 24-ата минута и Андерсон Кордейро в 46-ата.

Футболистите на Любослав Пенев доминираха през цялото време, но пропусна доста голови положения. Още в 9-ата минута Лъчезар Балтанов се озова на стрелкова позиция, но изпрати топката в аут. Малко по-късно Панайотис Лука отне топката от защитник на гостите, пусна към Стефан Христов, който финтира вратаря, но скъси много ъгъла си и стреля в аут.

В 24-ата минута Стефан Христов и Димитър Костадинов направиха образцово двойно подаване, при което Костадинов излезе сам срещу вратаря и реализира за 1:0.

В 34-ата Ивайло Марков центрира добре, Димитър Костадинов игра с глава, но вратаря на гостите спаси. Веднага след началото на второто полувреме Царско село реализира и второ попадение. Дилан Мертенс подаде към Андерсон Кордейро и той от воле отбеляза за 2:0.

Последваха два пропуска от 100-процентови ситуации от страна на Андерсон и Емануил Манев.

Малко преди края на срещата Манев отново пропусна с глава, след много добро центриране на Андерсон.

Следващата проверка на Царско село ще бъде в събота от 14 часа срещу Ботев (Пловдив) на базата на „канарчетата“ в Коматево.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021