Расисткият скандал, който се разрази в мача България - Англия, продължава да бъде основна тема на Острова. Медиите не спират да пишат за случилото се и днес обявиха, че са "кръстоносци в битката с расизма", докато в същото време УЕФА не ги пазела достатъчно.

"Англия е благословена с група от млади играчи, които кръстоносци, решени на всичко, за да надделеят в борбата срещу расизма в световен мащаб. А в лицето на селекционера Гарет Саутгейт ние имаме умен, ярък и водещ посланик на тази неравна битка, който засрамва с действията си много политици по света. 

В София в понеделник вечерта всички тези хора направиха родината си горда, когато не отстъпиха от позицията си и на два пъти прекратиха мача с България, карайки група от жалки неонацисти да напуснат стадиона посрамени", пише "Сън".

Winbet - победата е емоция! (18+)

Изданието твърди, че "английските кръстоносци" водят тази битка с расизма още от 2002 г., откогато постоянно са обект на нападки в Европа. Според публикацията в "Сън" в 9 от 10 случая на расизъм са замесени страни от Балканския полуостров. 

"Глобиха ги общо със смешните 350 000 паунда. Битката на УЕФА за изкореняване на проблема явно не дава резултат и време да се започне с по-жестоки наказания, като началото трябва да бъде дадено с България.