Интер се класира за финал на Шампионската лига за първи път от 13 години. „Нерадзурите“ се завръщат в най-важния мач в турнира, след като във вторник победиха градския съперник Милан с 1:0 в полуфинален реванш и с общ резултат 3:0.

След края на вчерашния мач феновете, играчите и треньорите на Интер избухнаха в екстаз, но имаше един 25-годишен мъж на „Джузепе Меаца“, за когото триумфът носеше допълнителни емоции.

Левият бек на „нерадзурите“ Федерико Димарко грабна микрофон от озвучителната уредба и отиде пред сектора с феновете на отбора, за да влезе в ролята на тартор.

„Не ви чувам“, бяха първите думи на защитника, а след това той запя един от любимите рефрени на агитката: „Който не скача е „росонеро“. В екстаза си Димарко продължи и с обидни скандирани за Милан.

 

 

Федерико Димарко никога не е крил симпатиите си към Интер още от детските си години. Той не само е продукт на клубната школа, но е поредното потвърждение на много примери, в които млади фенове след това стават играчи на любимия си отбор.

През 2003 г., когато Интер отпада от Милан на полуфиналите на Шампионската лига заради несъществуващото вече правило за повече отбелязани голове на чужд терен, шестгодишният Федерико е на трибуните на „Джузепе Меаца“ и изживява една от най-тъжните вечери в живота си.

След като „нерадзурите“ във вторник елиминираха Милан и взеха реванш не само за отпадането на полуфинала през 2003 г., но и за четвъртфиналите на Шампионската лига през 2005 г., Димарко сподели емоционална публикация на профила си в „Инстаграм“.

„Преди 20 години обещах нещо на „Сан Сиро“. Днес върнахме нещата в правилния ред: Милано е наш!“, написа левият бек в социалната мрежа.