Звездата на Ирак Аймен Хюсеин се превърна в главен виновник за отпадането от Купата на Азия. В 1/8-финалите на турнира тимът загуби с 2:3 от Йордания в изключително интригуващ двубой. 

27-годишният Хюсеин (играч на иракския Ал-Куава Ал-Джавия) се превърна от герой в грешник в рамките на минута. Около четвърт час преди изтичането на редовното време той вкара за 2:1. Хюсеин спринтира към трибуните, за да отпразнува попадението с хилядите иракски фенове. След това седна на тревата и направи жест, че слага нещо в устата си. За това му действия обаче съдията му показа втори жълт, респективно червен картон.

Така Ирак остана с човек по-малко и допусна обрат. Йордания отбеляза две попадения в добавеното време на мача, за да се класира на 1/4-финалите, където ще срещне Таджикистан с Парвиз Умарбаев.

Припомняме, че Аймен Хюсеин и компания спечелиха по безапелационен начин групата си, записвайки 3 победи в 3 мача, като той отбеляза 5 гола.

Цял двубой за Ирак снощи срещу Йордания изигра Ребин Сулака, който преди години носи екипите първо на Арда, а след това и на Левски.