Наполи спечели категорично с 3:0 при визитата си на Болоня в среща от третия кръг на италианската Серия „А” и изравни рекорда си от осем поредни шампионатни победи.

През първата част домакините дадоха заявка поне за точка в срещата. Симоне Верди тормозеше непрекъснато защитниците на гостите, а Адам Масина вкара гол, който бе отменен заради засада. Лоренцо Инсиние пропусна най-изгодното положение за Нполи преди паузата. В края на полувремето съдията Пиеро Джакомели не даде дузпа за гостите, след като Мертенс беше повален в наказателното поле от Филип Хеландер.

След почивката играчите на Маурицио Сари доминираха напълно и реализираха три безответни гола. Хосе Кайехон (66) се разписа след пас на Лоренцо Инсиние, а Дрис Мертенс удвои аванса на Наполи. В самия край полският халф Пьтър Зиелински (88) оформи крайния резултат след пас на Кайехон.

Така Наполи събра 9 точки и се изравни с лидера Ювентус, както и с Интер, когото обаче превъзхожда по голова разлика. Болоня е на девето място с 4 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"