овият кондиционен специалист в „Левски” Роко Перота даде интервю пред клубната телевизия на „сините”. Италианецът, който е работил в ЦСКА и националния отбор, сподели, че дълго време е комуникирал с Иво Тонев и Георги Иванов, но в началото преговорите не вървели към щастлив завършек. Специалистът сподели, че откакто е в България нещата вървят назад и трябва да се работи повече със школите и младите, за да може след 5-6 години да има успехи.

„Доста време чаках този момент и съм щастлив отново да работя. От малък обичам футбола, опитах да играя, но не ставах. Отидох в университета и започнах да уча, за да работя това, което обичам”, започна Перота.

„Доста време Георги Иванов ме търси, но в началото не се разбрахме. Разговорите ни се проточиха във времето, но господин Иво Тонев и спортният директор ми показаха, че ме уважват и държат на мен. Направихме доста срещи, а накрая ми пратиха оферта. Интересна беше, обмислихме я със семейството ми, помислихме за бъдещето и решихме да я приема.

Аз съм тук, за да помогна на треньора Стойчо Стоев и цялото семейство на „Левски”. Искам да дам моя опит и квалитет и да направим „Левски” по-добър”, продължи кондиционният специалист.

„След 4 дни стават 4 години откакто съм в България, с изключение на 6 месеца в Кипър. За съжаление нещата не вървят напред, а назад. Първият ден в България нивото бе по-високо от сега. В българския футбол с малко можеш да правиш много. Ако се мисли добре, с малки инвестиции могат да се правят много неща, велики. В чужбина е друго. В малка държава като България има много талант – скорост, сила, издръжливост. Ако президентите започнат да инвестират в школите и младите, след 5-6 години нещата ще са коренно различни”, сподели мнението си Перота.

„Аз нямам опит с юноши, от малък започнах да работя с мъжки отбор. Моята работа в школата да дам съвет и евентуално нещо индивидуално за даден футболист. Искаме да направим лаборатория и тестове, за да разберем какво им липсва на футболистите още от малки. Да разберем в каква посока да се работи с даден футболист. Не може това да стане когато играчът е на 20 години, трябва да се започне докато са малки”.

Какво още каза Перота вижте във видеото:



"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016