Президентът на родната волейболна федерация инж. Данчо Лазаров очевидно се инати и не иска да сдава поста, въпреки че преди дни обяви, че е готов най-после да се оттегли. Публична тайна е, че зад кандидатурата на Борислав Кьосев стои именно Инженера. Кьосев се гласи да води битка с Любо Ганев, кандидатурата, на когото беше издигната от Инициативния комитет.

Треньорът на ЦСКА Александър Попов обясни как Лазаров търси начин да остане на власт.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+) 

"Не знам кой се съмнява в кандидатурата на Боре Кьосев, за какво е тя. Кандидатурата му не е изненада, защото г-н Лазаров търси начин да остане на власт. Избрал е този вариант, трябва да се съобразим, да го разберем", каза Сашо Попов относно кандидатурата на Борислав Кьосев за президент на федерацията по волейбол. Попов, който е част от инициативния комитет за промени в българския волейбол, говори пред BGvolleyball след победата на "червените" над Арда с 3:1 гейма.

"Мисля, че до края на петъчния ден нямаше внесено от федерацията в Търговския регистър решението на Управителния съвет да се свика Извънредно общо събрание на 16 януари. Любо Ганев се съмнява и го коментира. Дано да не е така. Може би това е последната капка, която трябва да разбере методите на управление. Това са. Такива са", продължи Сашо Попов.

"След една седмица имаме Общо събрание. Трябва да отидем, да кажем нашите идеи, как виждаме нещата. Данчо Лазаров да кажа как той ги вижда - чрез почетно председателство или чрез нещо друго, сблъсък на идеи. Най-позитивното в тази ситуация с федерацията е, че най-накрая има някакъв диспут, има някакво движение в някаква правилна посока, дали задкулисно, дали не. Важното е, че, страхът, напрежението е поразсято и се случва сблъсък на идеи", добави силният човек в ЦСКА.