Помощникът на Радостин Стойчев в националния отбор на България Камило Плачи е готов да води тима, ако здравословното му състояние позволява това. Италаинецът замина днес за родината си, като преди това говори пред камерата на Канал 3. След като бъде прегледан от лекуващия го лекар там, ще стане ясно дали той ще води волейнационалите.

"Бих искал да благодаря първо на целия екип от болница "Пирогов". Благодаря на всички фенове на волейбола, които ми изпратиха много съобщения и ми пожелаха бързо оздравяване."

"Какъв ми е проблемът? На младини и аз бях малко по-активен. След катастрофа с мотор в мен има една метална пластина, която не е много подходяща за това място. Тя се е възпалила. Тази година имах много ангажименти - първо с Кунео и после с националния отбор на България. Тъй като нямах много време да почивам и да спя и тя се възпалила. Искаха да ме вкарат в болницата 3 дни преди началото на втората Олимпийска квалификация, но това бе най-важният ни мач в последните 4 години и исках да бъда полезен. След победата над Франция вече бях хоспитализиранведнага ме вкараха в болницата", заяви Плачи.

"Искам да благодаря на Радостин Стойчев и на момчетата в отбора! На втория ден, от както бях в болницата, при мен дойдоха и хора федерацията, за да ме видят. За мен е важно как са ме лекували, а не кой е дошъл при мен. И това е важно, но не е най-важното. От Федерацията ме попитаха дали имам желание да продължа да работя с националния отбор. Отговорих положително с условие първо трябва да отида до Италия да ме прегледа лекуващият ми лекар. И чак тогава, ако съм здрав, да отговоря положително на върпоса за националния отбор на България", добави специалистът.