Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Матей Казийски обяви категорично, че е зад Радостин Стойчев. Звездата съобщи, че ще продължи да играе за България, ако федерацията върне наставника начело на волейболния ни национален отбор. След срещата при премиера Бойко Борисов Казийски каза, че със сегашното ръководство на федерацията трудно се работи.

"Ако не се върне старият щаб, най-вероятно няма да продължа с националния отбор!", обяви Казийски, който е един от няколкото ни национали, обмислящи оттегляне от отбора. За другите вече стана ясно - Андрей Жеков и Теодор Салпаров.

"В момента не е темата дали трябва да се смени президента на федерацията или не, а да се събере отбора. Имах такава идея да напусна, и други момчета също го искат. При всички положения всеки решава за себе си. Аз мога да говоря само за мен. Не сме дошли да поставяме ултиматуми пред Бойко Борисов. Много сме огорчени от целия този цирк. Федерацията разигра една постановка за пред хората. И то супер грозно я разигра. Решение беше взето много по-рано преди да съобщят за Радо. С лични мотиви, с неща, които малко касаят отбора. Впоследствие беше изигран този театър. Не мога да си обясня решението на федерацията", заяви Казийски.

"Трудно е да обърнеш гръб на България и на феновете, и за отбора, за който си играл, и искаш да играеш още много. Жертвал си се толкова много... Ако успеем целият отбор да се съберем, ще е добре. Но, ще е трудно, много трудно. Надявам се всичко да е наред. Не съм казвал с Радо или без Радо! За мен е важно отборът да работи правилно, по система. Така работеше Радо Стойчев. В момента чакаме решението на федерацията", допълни звездата.

"Капката, която преля търпението ми беше това, което се разигра на финалния мач. Страшно бързо организиране на заседание на Управителния съвет. Пранди седеше в публиката. Разговорът, който имахме с федерацията също... От незачитането на мнението на отбора. Имаше няколко момчета, с които се събрахме и разговаряхме с федерацията. Ние им казахме какво сме решили, но те решиха да направят каквото те са си решили. Всички сме в тежка ситуация. Владо не беше с нас, май беше в Италия по това време. Ако не се върне старият щаб, най-вероятно аз няма да продължа! За другите не мога да кажа. Всеки си решава сам за себе си. Но с тази федерация, с това ръководство, трудно бихме продължили да работим", каза още Матей Казийски.

"Вече не знам какво да очаквам от федерацията след всичко, което се случи. Личното ми мнение е, че това, което направиха, няма нищо в подкрепа на българския волейбол и всички, които разбират поне малко от волейбол, могат да го видят. Неслучайно в цял свят се обсъжда тази тема, а има и подписка. Те работят по лични мотиви, а не спортно-технически. Не само Данчо Лазаров, а всички като цяло. Много ще бъде трудно да продължим подготовката си, при положение, че още следващата седмица имаме мачове. Ще коства много усилия. За промени във федерацията не е говорено. Всички ние искахме да избегнем конфликтите и цирка, защото просто бяхме на прав път", завърши Казийски.