Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Бойко Борисов изслуша Радостин Стойчев, Матей Казийски, Андрей Жеков и Теодор Салпаров, които бяха на среща при него в Министерски съвет. Премиерът на България държи треньора и асовете на волейболния ни национален отбор да останат. Борисов и министърът на спорта Свилен Нейков подкрепиха връщането на Стойчев начело на "трикольорите".

"Министър-председателят нареди федерацията да бъде помолена Радостин Стойчев да остане треньор до Олимпиадата", съобщи Нейков.

Сега топката в е ръцете на федерацията, като в момента тече Управителен съвет на централата. След него ще стане ясно дали БФВ ще приеме връщането на Стойчев или ще има нов треньор. Бойко Борисов информира, че му предстоят сериозни разговори и с инж. Данчо Лазаров.

Около 20 привърженици на Радо Стойчев се бяха събрали пред Министерски съвет, за да подкрепят специалиста преди срещата му с Бойко Борисов. Момчетата и момичетата изразиха желанието си той да се върне начело на България, но малко след това бяха разпръснати от охраната.

Премиерът на България прие малко след 10:30 часа в кабинета си освободения от поста селекционер на волейболните национали Радостин Стойчев. На срещата в Министерски съвет присъстваха още обмислящите отказване от националния тим Матей Казийски и Андрей Жеков, също така либерото ни Теодор Салпаров, досегашният мениджър на тима Георги Събчев и италианецът Джанлука Кастелани.

След срещата стана ясно, че Салпаров, а и други играчи са обмисляли да се оттеглят. Радо Стойчев каза, че ги е убеждавал да останат и да продължат да играят за България.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ