Президентът и треньор на Левски Владимир Николов отправи молба към министъра на младежда и спорта Красен Кралев да забави финансирането на БФВолейбол до 16 януари. Легендата обясни, че практиката показвала, че "на клубове, развиващи малко или никаква дейност, са раздавани държавни пари в седмицата след общо събрание". С това той намекна за корупция във федерацията, оглавявана от 2001 година насам от инж. Данчо Лазаров.

„Ще бъде много трудно да се свика общо събрание. Както каза Сашо Попов - пращат се знайни и незнайни емисари, които заплашват клубове. Предлагат се материални облаги на други такива, а най-страшното е, че на това събрание ще присъстват 30 „мъртви” клуба, които са там само да гласуват. Точната бройка ще я имаме скоро, но не са един и два, а повече от 20. Те не развиват дейност, а имат право на глас. Отправям призив към всички хора, които се занимават с волейбол. Не се страхувайте и не се поддавайте на провокации. Гласувайте за това, което мислите, че е по-добро”, каза Владо Николов в Пресклуб "България".

На извънредния брифинг официално беше обявено, че инициативен комитет начело с Левски и ЦСКА, желае промяна в ръководството на БФВолейбол.

„130 клуба трябва да гласуват. Ясно е за какво направиха събранието на 20 декември, за да махнат Любо Ганев от УС и да не може да бъде кандидат на опозицията. Ние търсим човек върху, който да се обединим и да изпълни промяната, която искаме. Те не могат да махнат целия управителен съвет. Ние не сме достатъчно опитни като господин Лазаров в тези апаратни игри. Опитахме се и разбрахме, че тези номера ги употребява и използва перфектно. Ще опитаме да минимализираме тези намерения, които така или иначе ги знае, но Владо каза – трудно е", добави Владо Николов. 

"Обединили сме се на 99% клубовете в Суперлигата, но нашият глас е същият като тези „мъртви” отбори", допълниха от инициативният комитет.
 
„Един човек сега води всички неща във волейбола – Станислав Николов. На отделните постове различни хора напуснаха, а федерацията чака накъде ще задуха вятъра. Зная от първо лице, че треньори, статистици и физиотерапевти им се дължат над 100 хиляди лева. Това е само при мъжете - при жените, не зная. Със сигурност знам за треньори, които повече от пет години им се дължат пари от БФВ. Да, Камило Плачи има да взима две заплати – недопустимо е. От Левски има четири момчета, които тази година работиха в националния отбор. Четиримата имат да взимат пари и заплати, и то повече от една, което е… Очевидно е, че федерацията, в лицето на Лазаров, не се справя с финансите. Дължат се пари на всички клубове, на хотели, на доставчици и оправданието е няма пари”, добави Владо Николов.