Волейболният треньор на ЦСКА Александър Попов бе сдържан на Летище София след вчерашния успех над турския Зираатбанк. “Червените” се класираха за полуфиналите във втория по престиж евротурнир – купата на ЦЕВ, където ще се изправят срещу полския ЗАКСА.

“Ще се подготвим сериозно първо за мача с “Левски”, това ни е стил на поведение от дълго време насам. Смятам, че сме се научили нито да бъдем в еуфория, нито в депресия. Изключително много трудности ни костваше стигането до полуфиналите, но това се получава навсякъде, където искаш да успееш. Друг е въпросът, че сме в България, където е трудно да се направи, каквото и да е било”, каза Сашо Попов.

На въпрос, какво мисли за ситуацията с премахването на “златния гейм”, треньорът заяви: “Още не можем да преценим - ако бием ще бъде добре, ако загубим, ще бъде лошо. Не мисля, че “златния гейм“ е справедлив изход. Ощетява единия отбор, но пък дава и шанс в определени случаи за поправка.”

“Глобата от 10 000 евро, която ни наложиха, е много тежка. Това са много пари за нас. Не смятам, че публиката ни е невъзпитана, просто е много гореща. Трябва да подходим внимателно, много внимателно по време на полуфинала със ЗАКСА“, завърши Попов./БЛИЦ