Продължават разкритията за скандалите в лагера на Франция. Както е известно, тимът напусна Световното в ЮАР след един равен и две загуби. Медиите в страната отдават излагацията на треньора Раймон Доменек, но и на обтегнатите отношения между играчите.

Поредното разкритие твърди, че в неделя, когато отборът отказа да тренира две от групичките почти са стигнали до бой. Тогава футболистите бойкотираха заниманието, защото Никола Анелка бе отстранен от тима. Водачи на бунта били Франк Рибери, Ерик Абидал и Патрис Евра. От друга страна Уго Льорис, Бакари Саня и Йоан Гуркюф искали да проведат тренировката, за да са готови за последния мач. Първата групичка веднага скочила на бой, но останалите играчи ги разтървали.
 
Според последните разкрития големият проблем е между Рибери и Гуркюф, защото на Байерн искал да е плеймейкър. Двамата имали още два сериозни конфликта, които едва не стигнали до размяна на удари. Сутринта преди мача с Мексико (0:2) Рибери казал на висок тон: “Добрите, красиви, възпитани момчета нямат място сред нас” и погледнал към Гуркюф, който обаче станал спокойно и напуснал залата.

В самолета след мача Франк отново потърсил скандал и този път плеймейкърът на Бордо му отвърнал. Не е ясно дали двамата са си разменили удари, но Жереми Тулалан се хвърлил да ги разтървава. 
 
Капитанът на тима Патрис Евра сподели, че до няколко дни ще направи скандални разкрития около пребиваването на тима в ЮАР./БЛИЦ