Китайците Ю Шаую и Джин Ян са новите световни шампиони за юноши по фигурно пързаляне при спортните двойки, пише Красивата страна на спорта. След тях останаха руските отбори Евгения Тарасова/Владимир Морозов и Мария Вигалова/Егор Закроев.

Шампионите не бяха безгрешни, като партньорката падна на изхвърлянето в троен тулуп. Всичко друго в изпълнението им по музика от „Фантома от операта” беше на страхотно ниво и те получиха сбор от 173.77 точки. Този сезон Ю и Джин нямат загуба на юношеско ниво, а от следващия се местят при сениорите. „Имахме грешки, пропуснахме един елемент, но сме много доволни. Това е последния ни сезон при юниорите и трябва да учим много нови елементи, за да сме на ниво в бъдеще”, заяви Джин.

Със 168.20 точки Евгения Тарасова и Владимир Морозов спечелиха сребърен медал в последното си участие на Световно за юноши. На „Годишните времена” на Вивалди шампионите на Русия имаха проблем само с паралелния салхов и леко залитане на партньора на тулупа. „Щастливи сме, но трябва да работим много, за да станем фактор в отбора на Русия”, призна Морозов.

Мария Вигалова и Егор Закроев се изкачиха от четвърто до трето място със 152.48 точки. Голямото им колебание беше при изхвърлянето в троен флип, но това е сложен елемент за тяхната възраст. „Имахме доста грешки, но да сме на подиума е важно за нас. Още не знаям дали ще може да останем при юношите”, сподели Закроев.

Четвърти останаха Василиса Даванкова/Андрей Депутат от Русия (150.67 точки), а топ 6 допълниха американците Маделин Аарън/Mакс Ситлидж (144.91 точки) и канадците Мари Ор и Фелън Сипмсън (132.02 точки).