Невижданата от години страшна буря, която удари София този следобед, стана повод и за редица шеговити коментари в мрежата.  И тъй като човекът е безсилен пред силата на стихиите, какво ни остава, освен да се пошегуваме малко с бедствието.

Така след апокалиптичните снимки с наводнени подлези, метростанции и улици, които заляха столичните групи, дойде ред и на лафовете.  

„Когато рейсът ми е подводница...” и „204 на Canale Grande” са озаглавени 2 клипчета, на които са заснети наводнени от проливния дъжд автобуси от градския транспорт, които се движат по столичните булеварди.  

Шофьорите пък бързо намериха приложение на шахтите, превърнали се в истински гейзери, коментирайки, че вършат чудесна работа за измиване на колата отдолу.„Такава услуга и в най-добрите автомивки няма”, шегуват се зевзеци.

"Карам си аз яхтата из София и по едно време някакви цигани на лодка теглени от тюлени и нЕма мърдане... друго си беше като бяха на каруци!", гласи един от коментарите под клип, озаглавен "Гондола 413". Зевзеци пък бързо преименуваха стълбите на подлеза на Софийския университет, в Софийското пръскало и Университетския водопад. "Дунава до София ли стигна ???????????? народе вади въдиците".

"Онова там шаран ли е?", пита шеговито фейсбук потребител под снимка, на която е запечатан наводнен ескалатор.„Това е като сцена от Титаник...само премигващите лампи и Роуз с брадва в ръка липсва”, подмята някой. А друг добавя, че гледайки снимката, му идва да вземе една врата и да чака Джак.

А по повод протеклия покрив на столичен мол, в мрежата се шегуват, че не ставало дума за теч, а за нова атракция.И съветват всички да грабват сапуни от съседните магазини и да ходят на баня.

Най-тежко се оказа положението в постъпите към метрото. И в самото метро. „От днес МъкДоналдс в подлеза на Софийски университет ще извършват мокри поръчки по домовете... ???? ???? ????”. А
в хипермаркета до него ще отворят щанд за жива риба.

„В подлеза на Орлов Мост е излязъл чернокоп и сафрид”, шегува се столичанин. „Възползвайте се сега - Софийското метро вече предлага и превоз с подводници”, е озаглавена снимката с надовнения подлез пред станцията на Софийския университет.
 
"Както прочетох преди малко „ внимание вратите се затварят следваща станция Венеция”. "Следваща лодка на "Метрополитен София" в посока ж.к."Младост" - след 12 минути...".

"Да пуснат лодки докато няма метро!", предлага гражданин. А друг добавя: "Следващото поемане на въздух ще е на Сердика".
 
„Внимавайте с локвите по улиците! Могат да се окажат вход за метрото!”, призовава трети. 
 
„На тия у метрото ще им искат капитански курс вече”, бъзика се четвърти. 
Читател на БЛИЦ ни изпрати видео, заснето край едни от столичните молове, който се намира на бул. „Черни връх”.
„Леле, леле, леле, как извира... Аз съм в шошинг”, вълнува се млада дама, докато наблюдава улична шахта, от която извира вода. „Ето ви море в София”, добавя приятелката й.