Дарения от цялата страна продължават да пристигат в наводнените карловски села - Каравелово, Богдан и Слатина. На място екипът на БЛИЦ завари кметът на община "Родопи" - Павел Михайлов, заместникът му и кметове на села от общината, които лично разтоварваха един камион помощи, осигурени от тях и от жители на община "Родопи". 

Домакинът - кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, пристигна в Каравелово лично да благодари за помощта. Той каза какви пари Междуведомствената комисия е отпуснала за ремонти на улици, водопроводи и пометени от водата съоръжения. Сумата е около 10 милиона лева. 

В Каравелово, Богдан и Слатина, както и в град Карлово водата продължава да е негодна за пиене, но такава има бутилирана осигурена достатъчно за местните жители. В трите села ще бъдат доставени 30 фургона, осигурени от държавата. В тях ще бъдат настанени хора, чиито къщи са напълно срутени от наводнението. 

Днес е 20-ят ден от както водната стихия се развихри и довлече от Средна гора тонове дървета и наноси. Поне още месец в трите най-пострадали села ще се разчиства, каза кметът Кабаиванов.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ