Градушка с големина на лешник удари Сопот. Валя само няколко минути, но пътните платна побеляха, колите се движат в коловози.

Времето рязко изстина. Градушката спря, все още няма яснота има ли пострадали от нея. 

В съседната община Карлово е валял силен дъжд, придружен с дребна градушка, но е било за кратко и по пътищата няма проблеми.

В село Каравелово също са били изненадани от нетипичната за март стихия.

В Пловдив е преваляло за малко, като дъждът е бил придружен с гръмотевици.

Градушка удари днес и карловското село Климент. Ледените късчета, по-големи от грахово зърно, се изсипаха малко след 14.00 часа. Градушката бе придружена със силен дъжд, а между облаците се прокрадваше слънцето. 

Валежът продължи около 10 минути, но най-вероятно не е причинил щети по овошките, предположи кметът на селото Мано Манов.

Това е първата градушка за тази година, а топлото време и кратките превалявания днес след обилния дъжд напомнят за идващата пролет

Едновременно грее слънце и вали дъжд в почти в цялата Стремска долина в района на Карлово.

Градушка е валяла в Костинброд, в село Ключ, Петричко и в Неделково, община Трън.

 

Синоптиците от Meteo Balkans алармират, че гръмотевична буря приближава района на Сандански и Петрич. "Бурята ще се засили. Много скоро ще връхлети и района на Банско и Велинград. На спътниковата снимката виждаме, че над Западна България се формира и конвергентна линия, която ще се усили", предупреждават те.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук