Шофьор на ТИР загина под скална маса, затиснала камиона му. Свлачището се образува на главен път за границата с Грузия в северната турска провинция Артвин заради валежите, пише "Марица". 

Паркираният край пътя камион е останал под гигантските скали, откъснали се от склона.

По сигнал на други шофьори са пристигнали екипи за търсене и спасяване, полиция и медицински служители, които проведоха спасителна акция, за да установят дали под скалите има още пострадали превозни средства.

Млада жена на име Бусенур Доганай, живееща в сутеренен етаж в квартал Кечиорен в Анкара, е починала поради наводнения, настъпили след силен дъжд в града, каза губернаторът на Анкара Васип Шахин, добавяйки, че издирването на още един изчезнал човек продължава.

„Екипите пристигнаха тук възможно най-скоро и положиха необходимите усилия“, каза Шахин. „Но за съжаление водата се изкачи до половината от приземния етаж и имаше внезапно наводнение на сградата.“

Булевардите и улиците в турската столица се напълниха с вода поради силния дъжд вчера.

В някои райони колите са заседнали на пътя и са потопени във водата. Градът беше изцяло парализиран за няколко часа. Наводнени са жилища и работни помещения, намиращи се в приземните етажи на сградите. Докато гражданите се опитваха да източат водата от жилищата си, пожарникарите започнаха евакуация на пострадалите райони.

„Имаше 20 литра валежи на квадратен метър за 20 минути. Трябва да вземем мерки за подобни събития“, каза кметът на Анкара Мансур Яваш.

„Когато подобна информация идва от метеорологичната служба, ние изпращаме съобщение специално до кметовете на селата, за да кажат по радио точките там. В района на града обаче няма такава възможност за известяване“, добави Яваш.

„Спасителни екипи достигнаха до къща, наводнена от проливните дъждове в квартал Кечиорен около 17:00 часа. За съжаление там беше открита мъртва жена“, потвърди министърът на здравеопазването Фахретин Коджа.