Трупът на втория мъж, изчезнал в бурното море край Силистар вчера, изплува в късния следобед днес, съобщават очевидци, цитирани от Флагман.БГ.


Тялото е открито на брега, изхвърлено от вълните, близо до мястото, където бе изчезнал. 

Припомняме, че вчера на един от най-опасните плажове по Южното Черноморие – Силистар, където постоянно има подводни течения, мъртво вълнение и стръмен бряг, мъж загуби живота си, а друг бе в неизвестност след като по обед се разиграла страшна драма.

В рамките на минути морето завлече две деца и мъж, а други две жени също са започнали да се давят.

Спасени са децата и двете жени, но съпругът на едната, който скочил в бурното море, за да спасява любимата си, се удави.

Днес бе открито и тялото на мъжа, който бе завлечен от вълните по обяд заедно с двете спасени деца. 

Плажът в района не е опасен само заради водните течения, но и заради липсата на спасители.

Неприятна случайност обаче също изигра роля в жестоката трагедия – оказа се, че концесионерът на плажа „ММ – Груп Силистар“ ООД е получил договора си от държавата едва вчера и то малко след инцидента. 

От Министерството на туризма обаче обясниха, че „...изцяло в отговорност на концесионера е осигуряването на водноспасителната дейност.

В тази връзка при констатиране на нарушения ще предприемем съответните действия“. 

Концесионерът пък твърди, че не е имал черно на бяло, документ, че е стопанин на плажа.

„Той се води безстопанствен и към момента, защото на нас не ни е предаден протокол“, каза още вчера той и обясни, че докато не получи лично плажа от министерството, не знае кога ще бъдат осигурени спасители.