Пороен дъжд, придружен с гръмотевици и светкавици раздира небето и над Враца. Снощната буря, която удари Северозапада се завърна с пълна сила и за нула време наводни улиците, пише "Конкурент". 


Вятърът е силен и на пориви, като прекършва крехките клони на дърветата.


 


 


 

Придвижването в града е затруднено. В същото време в 9 от 11-те общини в област Монтана има селища без ток. Заради бурята електричеството е спряло в Монтана, Берковица, Вършец, Лом. Селища без ток има и в общините Бойчиновци, Вълчедръм, Георги Дамяново, Медковец и Якимово. По данни на ЧЕЗ захранването ще бъде възстановено да 20.30 часа.

В същото време в социалните мрежи се появи и видео с градушка от врачанското село Рогозен.

"Все едно вали сняг. Отиде цялата градина за 5 минути. Направо ни спука", съобщава авторът на клипа и продължава: "Отидоха доматите. Град като яйца. Гледай какво става. Малей, малей. Останаха само колците от доматите. Допреди 15 минути беше 35 градуса.", вайка се още човекът.


Припомняме, че както БЛИЦ писа в голяма част от България в следобедните часове се извиха летни бури. Пороен дъжд се изсипва и в столицата.

 
В София продължава да вали и в социалните мрежи са залети от видеа на наводнени улици, като най-засегнат е ж.к. "Люлин".


Според прогнозата на синоптиците около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици, има условия и за градушки. По-интензивни ще са явленията на места в северозападните райони.
 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме какви са климатичните условия в страната.