Строителните дейности на пътя към Дивотинския манастир "Света Троица" ще са приключили до края на август, съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира обекта.

"Ремонтът върви по график, до този момент са извършени редица дейности, включително е положен първия слой асфалт", съобщи столичният кмет. 

1,2 км е участъкът, който се ремонтира и води до Дивотинския манастир. "Това е един от най-красивите манастири на територията на Столичната община. Поддържа се много добре", посочи Фандъкова и покани всички софиянци и гости на града да го посетят. 

По думите й Столичната община е длъжна да осигури един добър път до манастира. По-голямата част от средствата за ремонта бяха отпуснати от предишното правителство - 600 хил.лв. , съфинансирането на Столичната община е в размер на 50 хил. лева. 

"Предишното правителство инициира и ремонта на пътя към Клисурския манастир - другият знаков манастир на територията на район "Банкя", каза Фандъкова.

По думите й една от най-важните дейности е това, което в момента се извършва, а именно, почистването на канавките. Проблемите са с отводнителните системи, които на практика представляват тези канавки. 

"Почистването трябва да бъде много добро, за да няма след това проблеми при първите по-сериозни валежи", подчерта столичният кмет.

В отговор на въпрос за ремонта на централната улица "Шишман" Фандъкова посочи, че дейностите вървят по график, продължава работата на "Софийска вода" и "Топлофикация", които вървят в срок. 

Кметът изрази съжаление, че все още Столичната община няма одобрението от управляващия орган за обявяването на процедурата за избор на изпълнител за настилките. 

"Разговарям с колегите от МРРБ всеки ден, надявам се да получим това заветно писмо, за да можем да обявим процедурата. Ако не успеем до есента, ще направим така, че хората поне да могат да преминават, като поставим временни настилки", каза кметът на столицата. 

По думите й ремонтът е ключов, улицата е тясна, притесненията на гражданите са големи. Тя увери, че се е срещала много пъти с групите граждани, които следят ремонта и заедно са уточнили всички детайли.

 

Вече е положен първият слой асфалт на пътя до Дивотинския манастир – един от най-красивите манастири на територията на...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Вторник, 27 юли 2021 г.