Столичани трескаво се подготвят за Великден. Фоторепортер на БЛИЦ отиде на "Женския пазар", за да провери как вървят цените и спазват ли търговците всички забрани.
Както БЛИЦ писа, от тази седмица до Гергьовден активни проверки на пазара започват и от Агенцията по храните.

Те ще следят за качеството и произхода на агнешкото месо, яйцата, боите, козунаците и пресните зеленчуци, които ще сложим на великденската трапеза след седмица.Цените на доматите "скачат" до близо 4 лева килото, а още по-шокиращото е, че за тази сума може да си купите същото количество... краставици.  


Има забрана яйцата да се съхраняват навън, тъй като температурните амплитуди могат да ги развалят бързо. На някои места обаче тази забрана не се спазва, както е видно от снимките. 


Оферта: 3 марули за левче!Цените на агнешкото варират от 10 до 14 лева за килограм. 
На "Женския пазар" може да се "обзаведете" и със сутиени във всякакви размери и цветове. Ако решите да зарадвате своята половинка с интимен подарък, не се колебайте да изберете най-секси бельото.


Не особено приятна гледка. "Свежите" салати се мъкнат в чували, които се въргалят по земята, а после се вадят на щанда и изглеждат така, сякаш току-що са откъснати от градината. 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ