Банкя е едно от любимите места за живеещите в столицата. Софиянци често използват почивните дни, за да се разходят до там. Паркът в Банкя този уикенд се напълни с хора, което притесни местната управа заради продължаващите ограничения във връзка с разпространението на коронавируса.

"Уважаеми жители и гости на Банкя, много от ограниченията, свързани с пандемията на коронавируса паднаха и събота и неделя градът ни и околностите му се изпълниха с хора, зажаднели за слънце, въздух, вода и природа. Всичко това в Банкя го има в обилие, но нека то не се превръща в предпоставка за усложняване на епидемичната обстановка", обявиха от общината в съобщение, публикувано във фейсбук.

А тя е следната в Банкя по информация от ПУ на МВР в нашия град: под карантина са осем души. Пет други се лекуват, като трима от тях вкъщи, а двама души са в болница, подчертаха оттам.

"За да не ескалира ситуацията в Банкя, ви напомняме - сядането на пейките е забранено и ви молим не се правете, че не забелязвате забранителните надписи върху пейките и не ги късайте", апелираха още от общината.

Оттам призовават хората да слагат маските си дори на открито, като има близък контакт с други хора. Общината смята, че наслаждаването на хубавото време не бива да струва скъпо, за сметка на здравето.

"Нека хубавото време и желанието да разпуснем не приспива будността ни в ситуация на пандемия. Бъдете здрави, пазете си, пазете и околните!", пожелават от общината.