Езерото в ж.к. "Дружба 1" в София е замръзнало заради минусовите температури в столицата. Във петък, около 17:00 часа, е заснето дете, което е наблюдавано от своите родители, се вижда от снимката, потвърждават го и очевидци, което се пързаля и се забавлява на леда, пише Sofia24.bg.

На пръв поглед някои ще си кажат: "Е, какво толкова?" Да, но историята помни много трагични инциденти, именно на това място, по това време на годината.Това е поредният опасен експеримент върху замръзналите води на езерото в столичния квартал "Дружба“.

Съкварталци коментират във Фейсбук ситуацията:

- Хора, не се лъжете с този лед и пазете децата!!! С годините не 1 или 2 деца се удавиха там заради леда. Не си струва;

- Интересното в случая беше, че имаше родител с неговото дете (малко по-малко от този юнак на леда) и след като извиках по хлапето на леда да се маха от там, таткото ме изгледа така все едно съм му изпил бирата...но по-интересното беше, че като си тръгваха от там обясняваше на сина си как след няколко дни като замръзне хубаво езерото щели да го прекосят цялото със сина си и майка му;

- До сега историята показва,че повечето не издрапват;

- Като бяхме деца с брат ми се пързаляхме. Сега обаче не ми е забавно.


Преди години някой беше решил да покара кънки с остър връх на същото място, а  възрастен човек и дете се разхождаха върху замръзналото езеро. 

Изключително опасно е! Не го правете!