Започна поклонението пред тленните останки на Алексей Петров. Той ще бъде погребан в частно гробище в Бояна, което има денонощна охрана.

Момчета с дебели вратове и знакови лица присъстват на опелото. Братът на Алексей Петров - Огнян, както и Марчело Джотолов, подсъдим с него по делото Октопод, дойдоха за погребението на бившата барета. Тук е и майката на Петров Диляна.

Версия: На това място се е криел убиецът на Алексей Петров ВИДЕО

Сред опечалените е и бившият шеф на отдел "Киберсигурност" към ГДБОП Явор Колев, който в момента е директор на ИТ отдела на "Лев инс". На място пристигна и Кристиян Бойков, обвинен, че е хакнал базата данни на НАП. След като напусна "ТАД груп", Бойков започна работа при Алексей Петров.

На място дойде и известният адвокат, бивш следовател и командир на Алексей Петров в отряда на баретите Лъчезар Таков. С него бе и синът му, също адвокат, Любомир.

С автомобил с дипломатическа регистрация се появи се и разследваният от прокуратурата за аферата с вноса на отпадъци от Италия - Пламен Бобоков.

Сред скърбящите бе забелязана бизнесдамата Ваня Червенкова, Златомир Иванов - Баретата, председателят на Съюза за стопанска инициатива Кузман Илиев, икономистите Никола Филипов и Владимир Сиркаров.

Политологът Стойчо Стойчев също дойде за последно "Сбогом".

Очаква се Петров да бъде погребан в затворен ковчег, тъй като единият куршум, изстрелян от убиеца, го поразил в лицето.

Както БЛИЦ писа Алексей Петров беше убит посред бял ден с пушка в столичния квартал „Драгалевци“ по пътя към хижа „Алеко“. Петров беше на разходка във Витоша, а жената, която го е съпътствала, също е простреляна и в последствие – приета в „Пирогов” с опасност за живота.

Малко преди убийството: Ето какво е направила охраната на Алексей Петров ВИДЕО

Нейната самоличност се пази в тайна от разследващите, а след като е върната в съзнание, е била разпитана от органите на реда.

По думите на вътрешния министър се работи по две основни версии – отмъщение или финансов дълг.

Аутопсията на бившата барета бе направена в петък и от нея се разбра, че той е убит с два куршума.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимки: Булфото

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук