Десетки граждани се събраха на мястото на катастрофата, при която загинаха две млади жени - на 22 и 26 години в София. Инцидентът стана в района на бул. „Черни връх“, при метростанция „Европейски съюз“.

Част от тях положиха цветя в памет на жертвите, а други застанаха на колене, за да почетат жертвите. Движението в района бе блокирано, съобщава Нова телевизия. 

Протестиращите по-строги санкции срещу шофьорите с десетки нарушения на пътя. Настояват още и за наказания за служители на институциите, които допускат подобни рецидиви.

Оставки и уволнения на всички, допуснали Георги Семерджиев да се движи безнаказано по пътя, искат хората, събрали се спонтанно на мястото на зловещата катастрофа.

"Исках този човек да се намери на всяка цена, мислех всякакви лоши неща за него, след това се поуспокоих и всъщност осъзнах, че той е просто един извършител на това двойно убийство, но поръчителите са други. Това са всички подкупни полицаи, които взимат подкупи и пускат тези хора да се движат по пътя си", заяви пред БНТ Михаил Йончев, организатор на протеста.

По-рано на същото място се събраха таксиметрови шофьори, които също блокираха района.

Действията им бяха провокирани от факта, че извършителят - Георги Семерджиев, удари с автомобила си снощи и техен колега, който за щастие се размина само с лека травма.

 

Снимки: Фейсбук, Забелязано в София