Пожар в шахта с кабели на столичния булевард „Цариградско шосе” създаде огромни проблеми с електрозахранването в София. Инцидентът е станал близо до сградата на ГДБОП.

Най-пострадал от огнената стихия е кв. „Дружба”, където заради инцидента няма ток, алармират читатели на БЛИЦ.Освен че е прекъснал електрозахранването, пожарът е сринал кабелните и интернет мрежи. Редица информационни сайтове и радиа не функционират.Репортер на БЛИЦ се свърза с ЧЕЗ, от където съобщиха в кои квартали няма ток и уточниха в колко часа той ще бъде възстановен.В кварталите "Младост" 1, 2, 3 и 4 електрозахранването ще се възстанови до 20 ч. Единствено в "Младост" 1А - до 20.30 ч.

В ж.к. "Полигона", в "Дружба" 1 и 2" и в "Гара Искър" и токът също ще бъде пуснат до 20 ч.В ж.к. "Иван Вазов" пък от дружеството обещават електрозахранването да се възстанови до 21 ч.

Заради спирането на тока много хора се оказаха в капан, тъй като са заседнали в асансьори. От фирмите за поддръжка не смогват да освободят хората, защото сигналите са много, предаде  Bulgaria ON AIR.

Междувременно един от мобилните оператори изпитва трудности в доставката на телевизия в цялата страна. Като най-вероятната причина е спирането на тока. 

Снимки: Булфото

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 
 
На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света