Притеснени сме от публикации в социалните мрежи, които провокират към агресивни прояви, вандализъм и нападения към полицаи. Това съобщи на брифинг в СДВР гл. инспектор Красимира Стоядинова от "Охранителна полиция".

„Има граждани, които провокират да се извършват агресивни прояви, вандализъм срещу обществени сгради и провокации срещу органите на реда.

Призоваваме протестиращите да се въздържат от противообществени прояви.

Нека протестите да са мирни, да се запази обществения ред. Хората да протестират, но да е мирно и да не се блокират кръстовища.

Нека да бъдем разумни! Нека наистина протестите да бъдат мирни”, призова тя.  

„Според ситуацията ще се вземат мерки. Ще направим всичко, каквото е необходимо, за да гарантираме спокойствието в София. Ще направим всичко възможно да не се блокират кръстовища”, каза още тя. 

Стоядинова обобщи и резултатите от провелата се рано тази сутрин акция, при която бяха разтурени трите лагера на протестиращите.
 
„Днес сутринта се проведе специализирана полицейска операция, след която бяха освободени за придвижване трите блокирани кръстовища в София.

МВР пусна първи СНИМКИ и ВИДЕО от акцията в София по премахването на блокадите

Спецоперацията протече спокойно. Бяха задържани 12 лица, които до обедните часове бяха освободени. Осем от тях са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане, трима – за самоличност. Сред задържаните има и чуждестранен гражданин.

Обстановката в момента е спокойна”, каза още тя.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес лъснаха долните схеми на „Отровното трио“, които зоват за бунт и гражданско неподчинение на днешните протести.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!