Папагал беглец вдигна на крак цял софийски квартал.

Птицата избягала от стопаните си преди повече от седмица и бързо се превърна в звезда във Facebook. В крайна сметка папагалът беше намерен.

Пипи е един от най-издирваните бегълци в София. Птицата е подарък от Агенция „Фокус“. Казвал се Сергей, но новата му собственичка Константина Джидрова го прекръстила на Пипи. Породата му е соломонско какаду. Преди седмица доказал, че хитростта е характерно за него качество.

„Нашият, докато баща ми е чистил и е бил с гръб, се е покатерил и си е отворил клетката. Майка ми и баща ми се опитали да го хванат, но той се качил на тополата отсреща и започна да обикаля из цяла „Дружба“, сподели Константина Джидрова пред Нова.

Изчезването на Пипи залива Facebook с публикации за забелязан бял папагал. Домашният любимец е забелязван да лети най-често в района около езерото в „Дружба“. Точно седмица след бягството си Пипи е открит и върнат у дома, но вече със статут на квартална легенда, пишат хората в интернет.

„Има доста фенове от „Дружба” вече”, казва стопанката му.

Константина била на пазар с приятели, когато получила обаждане, че Пипи е спасен. Преди щастливата развръзка обаче споделя, че през ума ѝ минала мисълта за най-лошото. „Звъняхме на експерти, които ни обясниха, че той може да настине и ако настине, може да умре сам“, казва Константина.

Днес звездният папагал е здрав, щастлив и сит. Започнал да яде, веднага щом влязъл в клетката си след дългата разходка. След това заспал.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук