Фотографът и продуцент Виктор Димчев, който още от самото начало на протестите разкрива колко точно хора има на демонстрациите, изригна с култов пост за днешните демонстрации.

„Тъй като очевидно и тази вечер ще вали дъжд, някой знае ли за кога ще отложим организирания тазвечерен всенароден бунт с барикади и щурм на МС за сваляне на мафията?“, написа Димчев в личния си фейсбук профил.

„Сега, когато храбрите блокади са история, почват мачовете и приближава времето на учениците, може би някои хора ще се усетят, че са си продали каузите срещу жълти стотинки, в дирене на донори, в безсмислена агресия към инакомислещите, с помощта на туземни поръчкови организатори, чрез няколко ноторни тъпанара, готови да изразяват негативизъм по всякакви теми, дежурни, обикновени градски смешници, за които "промяна" означава същото, но с тях начело.

Номерът не мина, процентите ще останат само като социологически маркер, останалото е част от историята, към която принадлежи т. нар. протестна вълна от 2020.

Позорът дълго ще стои.

Свиркалите под знамената на копейчици, заварчици, мангърчета и маямисти също са хора, Йоло Денев също е човек, дори Тангра разбра това тия буреносни дни“, написа Димчев.Интересно е, че под поста му се появиха доста странни снимки от палатковия лагер пред Министерския съвет (МС). Кадрите са от по-рано през деня. От снимките се вижда, че по време на дъжда, изсипал се над София, шепа протестъри танцуват насред триъгълника на властта. 

Не само това – за кеф на протестърите има и DJ, който да ги озвучава.

„МС парти! Това не е истина“, написа Виктор Димчев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!