Ден след разкритията, че Борис Бонев подведе гражданите на София, за да даде старт на предизборната си кампания, започна да си заформя хранилките в общината, научи БЛИЦ. 

Днес по време на извънредно заседание на Транспортна комисия към Столична община беше предложено поскъпване на абонаментното паркиране за живущите в центъра на София и вдигане на цените на почасовото паркиране в „Синя“ и „Зелена“ зона. 

Предложението включва Столичният общински съвет да вземе решение гражданите, които живеят в центъра на София всяка година да плащат с 50 лв. повече. Така за 4 години, колкото е един мандат, паркирането ще се оскъпи с 200 лв. 

Съмишленикът му с македонски произход Андрей Зографски от „Спаси София“ заяви още, че София няма правото да очаква помощ от страна на държавата по време на кризата. 

Предложението включва и вдигане на цените на почасовото паркиране в зоните, както следва: „Синя зона“ да бъде 3,00 лв., а в „Зелена зона“ – 1,50 лв.

Отделен е въпросът, че служителите на Центъра за градска мобилност обикалят като хиени около автомобилите и им слагат скоби дори една минута след като им е изтекло съобщението, с което са си платили паркирането.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!