Блокадата на София от шепа протестиращи продължава. БЛИЦ припомня, че вчера столицата осъмна с парализирано движение в района на Орлов мост и триъгълника на властта.

Там шепа протестиращи опънаха палатки и парализираха движението през центъра на София, което взриви част от обществеността.

Днес блокадата продължава. От Столична община отидоха в ранни зори при протестърите, за да преговарят да пуснат поне градския транспорт на София, за да може хората да стигнат до домовете, работните си места и ако се наложи до болница.

Шефът на СДВР извънредно: Протестиращите отказват да свалят блокадата, не искат диалог, назряват сблъсъци! ВИДЕО

БЛИЦ припомня, че вчера се появиха редица сигнали от ядосани столичани, които се оплакаха, че не могат да отидат на лекар заради блокадата, а редом с това от Столична община обявиха, че променят голяма част от движението на градския транспорт.

„Искаме да проведем диалог с протестиращите. Молим ги да вдигнат поне част от блокадата, за да може да минава само градският транспорт. Нека поне минават и камионите на „Чистота“, заяви Красимир Димитров, директор на „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община.

БЛИЦ припомня, че заради блокадата на шепа протестъри назрява и смрадлива криза в София.

„Тези неща ще са полезни и за тях. От Столична община вчера решихме да помолим протестиращите за тези неща“, поясни още Димитров в сутрешния блок на Нова телевизия.

Малцината протестъри, които парализираха движението и нормалния живот на столичани, обаче се заинатиха: „Не! Няма да вдигнем и част от блокадата! Било то и за градския транспорт! Протестът е за това, за да причини неудобство. Няма да пуснем градския транспорт докато не подадат оставка“, заинатиха се протестиращите въпреки опитите за преговор.

„Има как те да протестират във вида, в който го правят и сега, но същевременно да минава поне градският транспорт“, поясни пък Димитров.

Въпреки това протестърите останаха непреклонни.

На място имаше и представител на „Охранителна полиция“, който заяви, че нощес е имало трима протестъри на Орлов мост, които са употребили голямо количество алкохол и хвърляли бутилки. Последвала обаче реакция от страна на останалите протестиращи и те били „изведени от района“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!