МВР излезе с извънредна информация във връзка с блокадата на София. БЛИЦ припомня, че вчера през деня шепа протестиращи затвориха движението на редица ключови кръстовища, както и това на Орлов мост и пред Софийски университет. Това предизвика сериозно възмущение сред софиянци, които бяха принудени да стоят в киломентрични задръствания в жегите.

Около 23 часа движението в центъра на София отново бе изцяло парализирано10 кръстовища бяха затапени от протестиращи преди полунощ, а един мъж бе арестуван.

БЛИЦ припомня, че рано тази сутрин стана ясно, че шепа протестъри продължават да парализират движението в столицата. Затворени за движение са кръстовищата на Орлов мост, пред Софийския университет и пред Президентството.

"Бих желал да информирам столичани, че днес ги очакват сериозни затруднения при предвижването им. Има палатки, разположени на Орлов мост. За съжаление комуникацията с тях не е продуктивна", това заяви 

"Бих искал да призова всички граждани да бъдем толерантни. Създали сме необходимата организация столичани да могат да се придвижват и да стигнат до работните си места.

Опитвахме се да разговаряме с протестиращите, но в крайна сметка не постигнахме резултат", заяви старши комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР.

"Опитваме се да запазваме правата и на протестиращите и на гражданите.

Голямо е притеснението, че има вероятност да се стигне до физически сблъсъци. Надявам се на здравия разум на всички. 

Вътрешното ми убеждение е,че трябва да запазим мира и всеки ,които иска да протестира да го прави по законов начин", допълни ст. комисар Георги Хаджиев.

Той бе категоричен, че от снощните протести няма задържани. 

Той коментира и напрежението пред СУ, където протестиращи блокираха джип: "Ако не бе адекватната реакция на полицаите можеше да се стигне до сблъсъци".

"Неприятно впечатление ми прави, че протестиращите се опитват да налагат правила и да казват на полицаите как да работят. Ние няма да възприемаме налагането на правила от протестиращите, за да ни казват как да работи и кои да тестваме", категоричен бе шефът на СДВР.

"Подложени сме на изключителен стрес и провокация. Разчитам само на самоконтрола на колегите", поясни още ст. комисар Хаджиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!