Проблемите за софиянци продължават. От днес за 48 часа отново без парно и топла вода ще са всички части на "Младост", "Дървеница", "Мусагеница" и "Студентски град".
В някои квартали беше възстановено топлоснабдяването. Възможно е обаче отново да спре докато се отстрани аварията. Причината за нея е токов удар от преди няколко дни, съобщава Нова телевизия.

Според експертите такава авария не е имало от много години. От "Топлофикация" увериха, че от сметките на засегнатите потребители ще бъдат извадени дните без топла вода и парно и така те ще са по-малки.
 

На сайта на дружеството има три съобщения за спиране на топлоподаването:

“Топлофикация София” ЕАД уведомява своите клиенти, че поради авария на топлопровод е спряно топлоподаването в кв. „Студентски град” към 67 абонатни станции в района на: бул. „8-ми декември” , ул. „Акад. Ст. Младенов”, ул. „Атанас Манчев”, ул. „Акад. Борис Стефанов”, ул. „Джон Ленън”, ул. „Йордан Йосифов”, ул. „Христо Данов”, ул. „Харалампий Попйорданов”, ул. „Ст.Младенов”.

Поради авария на топлопровод е спряно топлоподаването в ж.к „Люлин”-3,4,5 и 6 част. 

Без топлоподаване за сега остават кварталите „Слатина” и част от ж. к „Дружба”-1 в района на ул. „Искърско шосе“, бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Брюксел“ и блокове №№ 417, 418, 419 в ж.к. „Дружба”-2. Продължава работата за цялостно възстановяване и нормализиране на топлоподаването 

В същото време прогнозата на синоптиците е за застудяване. Хората вече започнаха да недоволстват. Онлайн пространството е залято от гневни постове, в които потребителите се чудят как ще се справят със ситуацията. 

 
 
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!