Снощи към 18:30 беше възстановено подаването в трета и шеста част, тази нощ е възстановено управлението към четвърта и пета част, както и към всички обекти в "Надежда". Това заяви в ефира на Нова телевизия говорителката на "Топлофикация" Елизабет Павлова.

"Топлофикация"-София даде нов срок за пускане на парното в кварталите, които в момента нямат - до пeтък вечерта, и то само, ако успеят да оправят аварията. "Ако успеем да спазим 48-часовия срок, парно ще има в петък", заяви тя и добави: "Аз никога не лъжа!".

Новите 48 часа започват да текат от установената авария вчера, макар че проблемите започнаха през уикенда за много голяма част от столицата. 

В кварталите "Слатина" и "Гео Милев", където парно и топла вода нямаше три дни - до малките часове в сряда сутринта, вече има, с изключение на високите части на "Гео Милев". В "Младост", "Мусагеница" и "Студентски град". 

Говорителят на дружеството Елизабет Павлова посочи, че вчера вечерта е възстановено топлоподаването в "Люлин" 3 и 6 част, а през нощта в 4 и 5 част, както и в район "Надежда". 

Междувременно от днес училищата в шест столични квартала обявиха дървена ваканция заради аварията с парното.

До края на седмицата врати затварят училищата във всички части на „Младост”, в Студентски град, „Дървеница”, „Мусагеница”, „Витоша” и частта от квартал „Малинова долина” между Студентски град и „Витоша”.

В останалите квартали на София, където топлоподаването не стига за нужните 18 градуса, часовете ще бъдат намалени.

Детските градини ще работят, тъй като за тях е осигурено алтернативно отопление.