Ако всички групи общински съветници изговорят приоритетите си без патос, може да постигнем споразумение за избор на председател. Пред медии разговор не става. Максимално ефективно трябва да използваме времето до четвъртък.

Групата от най-много столични общински съветници блокираха вчерашния разговор с кмета на столицата, на който трябваше да му зададем много въпроси. Това коментира пред Nova News общинският съветник Ваня Григорова, която стигна до балотаж на кметските избори в София. 

"Председателстващият (Грети Стефанова) не позволи на съветници от други групи да зададат въпроси на кмета. Затова Стефанова не може да бъде председател на СОС", смята тя.

Според нея най-възможна би била „сглобка” на общинско ниво, но ГЕРБ таят обида към ПП-ДБ и искат да докажат, че без тях управление няма.

„В тази предизборна кампания ПП-ДБ-СС не си даваха сметка, че нямат достатъчно подкрепа от софиянци, така че да се самообявят за богове и че нямат нужда от никой друг. Те не трябваше да залагат на черна кампания, а на разговор по същество”, обясни Григорова. "Отказът от диалог се задълбочава", каза тя.

„След като беше заявено, че няма да има увеличение на заплатите на транспортните работници и го изговорих, сега стана ясно, че може да има увеличение.

Част от хората няма да си получат заплатите и за декември, ако не проведем този разговор, защото има разминаване в бюджетите между август и септември. Трябва да разберем как заетите в тези центрове могат да си получат пълния размер на заплатите, проблемът е общински, не е бюджетен”, каза Григорова.

Относно въведената забрана за движение на стари автомобили в центъра на София Григорова каза: „Какво като допуснем тези коли да минат на 1 км от центъра и изпуснат тези емисии на 1 км от центъра или в самия център, опасявам се, че няма разлика".

За делото, което тя води срещу кмета на София Васил Терзиев и чието днешно заседание беше отложено, тя каза, че ход на делото е даден още на предходното заседание.

Днес се оказа, че времето не е било достатъчно, за да се предоставят всички необходими документи, няма част от документите за сертифициране на машините. Следващото заседание на делото ще бъде на 19 януари. Беше разпитан и свидетел, член на СИК, обясни Григорова.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук