Режисьорът, фотограф, продуцент и човек с гражданска позиция Виктор Димчев направи остър саркастичен коментар по повод скандала че новият шеф на НАП Румен Спецов, прехвърлил фирмата си огромни задължения на рецидивист и кримигерой с четири присъди.

Ето какво написа той във "Фейсбук":

"Във връзка с празника на културиста 24-ти май съобщавам, че шефът на НАП Румен Спецов прехвърлил фирмата си със задължения над един милион лева на рецидивист с четири присъди и петдесет дела за кражбa, но това няма особено значение, защото Е ХУБАВО.Както БЛИЦ писа, закоравял рецидивист се оказва купувачът на фирмата на новоназначения изпълнителен директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов. През 2016 г. той прехвърля на Данаил Николов от драгоманското село Яблотина 50% от фирмата “Гранекс Трейдър” ООД.

Поицейски източници твърдят, че освен „професионален длъжник“, новият собственик на фирмата – Данаил Николов, се оказва и рецидивист с четири присъди и още близо петдесет дела, повечето за кражби. Присъдите на Николов са от периода 2004-2007 г., като общият му престои в следствения арест и затвора е около 3 години.