Блок в столичния квартал Свобода грейна в празнично настроение дни преди Коледа. На метри от Северния парк обитателите на три входа в панелния 21 блок решават сами да си направят празника без да чакат друг, пише stolica.bg.

Първи да твори коледната приказка излиза таткото на София, 2,6 годинки и тримесечният Никола. И някак си без уговорки повлича и други татковци, майки и така всички, които излизат и градинката става коледна приказка.

Така между входовете се появяват тунели от светлини с над 180 метра лампички и хиляди светлинки, снежни човеци от чаши, коледни близалки, увити в целофан и разбира се коледна елха.

Човек би си казал, че са си свалили ризите от гърба, защото има приказни герои, ръчно направени - гном с шапка от... риза.

Всичко започва от една идея, която съседите дружно подемат и реализират със собствени средства. На същото място, след като си отиде зимата ще има, за втора година, над 600 луковици пролетни цветя - зюмбюли, лалета, нарциси и минзухари, спечелени по програма Зелена София.

Живеещите в бл. 21 с надежда очакват и обещания им от районната администрация, ремонт на тротоарните настилки, който също е в процес на работа.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук