Човек и добре да живее, налага му се да паркира. А ако няма собствен гараж или поне платено паркомясто - драмата може да е пълна. Особено в столицата, където по булеварди, улички и тротоари се разминават над милион автомобили и повече от милион и 200 хиляди граждани.

Дори да остави машината си без да пречи, да са спазени регламентите по закон и да е чист пред собствената си съвест, собственикът на МПС може да нарани чувствата на някой друг водач или свой съсед, пише GlasNews.bg.

Следват и съвсем реални последствия: И бележки по автомобила, и призиви да не паркира там, че дори и посегателства - нарязани гуми, вдигнати чистачки или надраскани калници.

Особености на националната пътна култура. Следващата случка е именно такава - до болка позната за много столичани, но за щастие жената се е разминала само с бележка.

Тази сутрин столичанка открила еднозначно послание на паркираната си пред блок кола.

"Спирайте колите пред вашия блок, за нашите също няма място", четем на беличката бележка, изписано с печатни букви. "Добро утро от "Надежда" 5," лаконично отбелязва Ани С.

Тя споделя за случката в една от столичните групи във  Facebook, където реакциите не закъсняват. Като за броени часове коментарите са десетки.

"Пред блока си е за хора от блока - кратко, точно и ясно!", отбелязва къде на шега, къде сериозно комантира Евгени П.

 "Пак добре, че бележка са ви оставили. На мен ми бяха направили чистачките на S-ки", споделя горчивия си опит Краси С.

 "Някои хора са тотално нагли станали", коментира Преслав К.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук