Известният американски актьор Чарли Шийн съобщи за успешното си преминаване на курса за лечение на ХИВ. 51-годишната звезда разказа, че след приемането на експерименталното лекарство PRO-140 се чувства фантастично. "Аз вървях към своята гибел, но изведнъж всичко се промени по удивителен начин и се оказах на пътя на провидението", каза актьорът в интервю за "Дейли Мейл".
Принципът на действие на новото лекарство PRO-140 се състои в това, че блокира проникването на вируса на имунния дефицит в клетките. Той включва в себе си антитела, а не синтетични химични съединения. Понастоящем преминават неговите клинични изпитания и ако завършат успешно, лекарството ще започне да бъде продавано през следващата година. 

Според думите на Чарли Шийн, който спрял приема на други таблетки, които са предизвикали силни странични ефекти, в момента чувства "емоционална и физическа трансформация".

Актьорът съобщи за своята болест през 2015 г., след което неговите бивши приятелки го дадоха под съд с обвинението, че е е криел от тях истината за болестта.

Превод и редакция: БЛИЦ