Определяният за най-силния участник във „Фермата: Съединение“ - помакът Нури, най-накрая беше сразен в битка, а този, който го елиминира от играта, беше вокалистът на Д2 Дидо. С победата рокаджията си осигури място на финала, както и възможността да се бори за голямата награда от 100 000 лева.

Дуелът между Дидо и Нури беше наистина титаничен. След като поведе в първите две игри, рокаджията буквално беше отвеян от мюсюлманина в третата решаваща битка. С това Нури изравни резултата и се наложи двамата да се изправят един срещу друг в дузпи. В този кръг те отговаряха на въпроси от целия алманах и тук Дидо показа повече знания и имаше повече късмет от конкурента си. Така след шестия зададен въпрос водещият Иван обяви музиканта за победител, а той призна, че „иска да гръмне като шампанско“. С победата на Дидо вече станаха ясни и четиримата финалисти във „Фермата: Съединение“.

Това са емигрантът Роман и европейската шампионка по лека атлетика Ваня Стамболова, които си осигуриха мястото след гласуване на отпадналите фермери, и емигрантката Роси, която спечели дуел срещу филоложката Александра. Така на финала на 16 декември отиват по двама представителя от двата отбора, с които стартира шоуто – този на българите от България и на българите в чужбина.

С обявяването на четиримата финалисти зрителите вече могат да ги подкрепят на отворените за гласуване линии с SMS: 1633 – Ваня; 1634 – Роман; 1635 – Росица; 1636 – Дидо. За първи път този сезон финалът на „Фермата“ ще бъде предаван на живо и с 360-градусова камера в уебсайта на предаването, която ще даде на зрителите ексклузивен поглед на живо към всичко случващо се пред и зад кадър.