Вдовицата на Тодор Колев крие ключовете за имотите от децата му, стана ясно на поредното заседание по делото за тяхната делба. Дъщерята Албена и синът Александър не могат да влязат във владение на наследството си, въпреки решението на съда от края на 2018 г., с което се разпределят частите за всеки от тях, пише "Телеграф". 

Затова актрисата от Народния театър и музикантът са се принудили да добавят още един иск в процеса – за пропуснати ползи. От 2017 г. те опитват да си поделят наследството на великия комик, но връзката помежду им изглежда като развален телефон. Пред съдия Стефан Шекерджийски адвокатите и на двете страни заявиха, че клиентите им са правили опити да се свържат по телефона един с друг, но се оказало, че „няма връзка с този номер“. Защитничката на Мария Колева обясни, че тя се е преместила да живее при сина си в Гърция след смъртта на любимия.

Имотите, които делят Колеви, са апартамент и два гаража в столичния квартал „Хладилника“, където големият комик прекара последните години от живота си, както и магазин в Благоевград. Софийските имоти са в близост до големи търговски център, който единствен може да се похвали със станция на метрото. Подземният гараж е от 17.3 кв.м, купен заедно с магазин от 20,9 кв.м от актьора през 2005 г. от фирмата, построила цялата кооперация, която по това време е имала идея да направи подземен мол, свързващ хотел „Хемус“ с РУМ „Черни връх“.

В района Адама е имал още един имот, вероятно придобит преди имотния регистър да стане електронен, тъй като там няма информация за него. Но покрай съдебните документи за делбата става ясно, че е апартамент от 86,2 кв.м., състоящ се от дневна с кухненски бокс, две спални, баня, тоалетна, антре, коридор и тераси, а към него има и гараж от 19 кв.м. Магазинът в центъра на Благоевград е с площ от 20,94 кв.м. и към него са включени и прилежащи към обекта 113 кв. м. от общите части на сградата и от правото на строеж върху мястото.

С решение от 26 октомври 2018 г. Софийският районен съд е допуснал делбата на имотите между Александър, Албена и Мария Колеви. За апартамента с гаража дяловете са по една трета идеална част за всеки съделител, докато при магазина и подземния гараж разпределението е следното – 4/6 остават за вдовицата, а по една шеста за всяко от децата на актьора. В момента тримата се опитват да се споразумеят как да си ги разделят, така че всички да са доволни. Децата обаче искат да си получат и пропуснатите ползи от това, че толкова време не са могли да се възползват от наследствените имоти.

„В момента не мога да ви кажа сумата, някъде около 20 хиляди  лева е“, обясни адв. Янев, който защитава дъщерята и сина.