Кети Куакенбуш, кънтри певица от Тексас, известна също с псевдонима си Кейти Лейн, е обвинена в убийство, защото е произвела два изстрела по бездомник по време на ожесточена свада. Полицията в Нашвил съобщи, че 26-годишната млада дама е извършила покушението върху бездомния, стреляйки по него два пъти с пистолет, след като той я е помолил да си премести Поршето.

 

Кети Куакенбуш, която нарича себе си рокендрол кралицата от Тексас, по време на инцидента е била в колата си със своя приятелка, пише BuzzFeed. Било е три часа през нощта, а ярката светлина от фаровете на колата и силната музика пречили на 54-годишния Джералд Мелтън да спи.  
Фото © Metropolitan Nashville Police Department

 

По думите на полицията, между певицата и бездомния избухнал спор. При това Мелтън не правел нищо, което да попречи на момичето да напусне неговото местообитание. Когато мъжът се запътил натам, където спи, Куакенбуш извадила пистолет и стреляла по него два пъти. След това скочила в колата си и избягала от местопрестъплението.  

Мелтон бил сериозно ранен в корема. Той е бил хоспитализиран по спешност в местна болница. Момичето е арестувано и пуснато под гаранция в размер на 25 000 долара. Баща ѝ, адвокатът Джеси Куакенбуш, оспорва обстоятелствата около инцидента и казва, че изстрелите са били направени с цел самоотбрана. По думите му, бездомният е заплашил живота на дъщеря му. Адвокатът твърди, че Мелтон се е приближил до колата, нарекъл е момичето "подлога на негри", а след това я заплашил, че ще убие нея и нейната спътница, защото те го били събудили. 

 

Фото © Metropolitan Nashville Police Department

"Той ги е заплашил, че ще им изтръгне сърцата и ще им пререже гърлата. При това постоянно е повтарял, че дъщеря ми е подлога на негри", казва господин  Куакенбуш. 

Адвокатът твърди още, че нападките на бездомния имат расов подтекст, защото дъщеря му има източна външност. Той разказа на следствието, че Кети е предупредила мъжа, че има пистолет, а след това е направила два предупредителни изстрела във въздуха. Той също се позовава на отзивите на местните за Мелтон. По димите му, той е много агресивен и постоянно обижда всички.  

 

Полицията е взела предвид думите на защитата и решила да провери информацията. Оказало се, че по адрес на Милтон няма никакви жалби. По думите на полицаите, те внимателно са проверили всичките факти преди да издадат заповедта за арест на Кети Куакенбуш.